No to się chwalę 😉 Ciasto wyszło przepyszne z bezą i kruszonką jako górną warstwą. Blaszka już pusta 👩🍳😋
Jeśli ktoś ma tylko ochotę to polecam przepis. Ja następnym razem dam trochę mniej cukru, ale faktem jest, że te jabłka ze starej jabłonki są bardzo słodkie.
Uwielbiam takie stare przepisy, wypróbowane i ulubione przez całą rodzinę. Już go spisuję i na pewno na dniach zrobię :D Wygląda pysznie, a szarlotki, to obok serników moje ulubione ciasta :)
OdpowiedzUsuńPrzejrzałam kilka postów na Twoim blogu, bardzo podoba mi się klimat jaki tu panuje i z prawdziwą chęcią zostanę na dłużej :)
Pozdrawiam ciepło, Agness:)
Bardzo serdecznie Cię witam za tym moim oknem i cieszę się, że Ci się tu spodobało 😊. I masz rację, takie ciasta z rodzinnych przepisów mają jeszcze ten specjalny sentymentalny smak domu. Pozdrawiam serdecznie :)
UsuńPychotka, cudnie wygląda, jednak jabłka też robią swoje, moje w słoiku to jedna masą, żaden sok się nie wybija , stara odmiana.
OdpowiedzUsuńCzyli musimy dbać o te stare jabłonie, żeby jak najdłużej te pyszne owoce nam dawały.
UsuńJesu, ale mi narobiłaś smaka na coś słodkiego...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
A szkoda, że nie możesz poczuć zapachu tego ciasta, dopiero byś miała smaka 😉😁.
UsuńDomowe ciasta smakują najbardziej a szarlotki należą do moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuńA jeszcze jeśli przepisy na te ciasta wiążą się z jakąś historią albo osobą, to nie ma nic od nich pyszniejszego :)
UsuńDawna szarlotka, smak niezapomniany🍎🍏🤗
OdpowiedzUsuńTa szarlotka to jest teraz nasz hit domowych ciast :)
Usuń